Хотел Рай

Хотел Рай - Лозенец

За контакти и резервация: n_a_dimitrova@abv.bg

Тел. +359 898 425444, +359 898 888849

www.hotel-rai.hit.bg

Turkce

Семеен хотел "Рай" се намира в нашумялото китно селце Лозенец - според запознати голяма част от т.нар. столичен интелектуален елит се пренася през лятото именно в село Лозенец. Дали името на селото е в пряка връзка с квартала с най-високи цени на недвижимите имоти в София, е трудно да се прецени; така или иначе, през последните години популярността на Лозенец като курорт на Българското Черноморие нараства бавно, но сигурно. В курорта ще откриете уникална атмосфера, чудесна природа, широк хубав плаж и няколко по-малки плажове, а според екоизмерванията водата в Лозенец е най-чистата по Българското Черноморие. Курортът е част от уникалния парк Странджата в подножието на Странджа планина. В Лозенец има възможност да карате сърф, да ловите риба, има ресторанти, дискотеки и други възможности за активен и пасивен отдих. Хотел Рай е новопостроен хотел, отворил врати в разгара на Световната Финансова Криза през лятото на 2009 година. Икономически погледнато, инвестицията "Хотел Рай" е показател за това как за добрите идеи винаги се намират възможности и начини за развитие.

Хотелът се намира на първа линия - само на 20 метра от централния плаж. Разполага с нова четириетажна модерна сграда, от която се открива чудесна гледка към плажа и морето, предлага 24-часово обслужване на рецепция. Всяка стая е обзаведена с баня с душ, телевизор, минибар, тераса, климатик, интернет и кабелна телевизия.

Хотелът предлага закуска, обяд и вечеря по желание. Цената за двойна стая е 40 лв. извън летния сезон. За активен сезон считаме периода 01.07 - 25.08, през който период цената на свойна стая е 56 лева.

В близост до Лозенец се намират три природни резервата:

  1. Резерват Ропотамо, разположени в границите на народния парк "Ропотамо". Известен е с голямо находище на водни лилии и блатно кокиче, растящи сред гора с лонгозен характер. Независимо, че резервата е част от народния парк, резервата остава под режима, определен за всички резервати и достъпът до него е ограничен. Влиза се по специално направен дървен мост, където туристите могат да се любуват на растящите тук в изобилие красиви водни лилии. Те са главна притегателна сила по южното крайбрежие за наши и чуждестранни туристи и любители на природата

  2. Аркутино - ботанически резерват сред лонгозна гора. Има находища на водни лилии. В резервата има малко лагунно блато - Аркутино. Разположено е на 2.5 километра северозападно от устието на Ропотамо, на северната част на народния парк "Ропотамо". От морето е отделено с пясъчен плаж и дюни с широчина 540 метра. Образувано е при потъването на Черноморското крайбрежие. Водосборната област е 7 квадратни километра, водата е сладка. При суша Аркутино пресъхва почти напълно. През 1962 година Аркутино и лонгозната гора около него са обявени за резерват. Аркутино е забележително с водните лилии, папура и тръстиката, които го покриват почти напълно. В резервата гнездят водоплаващи птици, а също така доста прелетни птици спират за почивка по време на дългите си преходи. Дървен мост и площадка на източния край на Аркутино дават възможност на хиляди български и чуждестранни туристи да се любуват на красотите на резервата

  3. Змийски остров - малък остров, разположен недалеч от брега на морето, близо до народния парк "Ропотамо". Името си е получил от водните змии, които го населяват, необезпокоявани от никого. Островът е необитаем и служи за убежище и гнездова база на много и различни птици - речни рибарки, сребристи чайки, диви патици и др. Той е ограден с желязна ограда и посещаването му е забранено, за да не се безпокоят гнездещите птици. Тук преди години били пренесени и засадени кактуси от вида смокинена опунция (южноамерикански вид), които намерили благопирятна среда, размножават се и се развиват на открито в естествена обстановка. Сега редовно плододават и през зимата при краткотрайния сняг узрелите им карминеночервени плодове се забелязват отдалеч. Повече информация за островите в Черно море...

Природните забележителности в региона са доста на брой и си заслужава да се видят. Така например доброванските гъби са три скални образувания с форма на огромни гъби върху един от хълмовете край старото село Доброван. Те са разположени в редица на разстояние около 10 метра една от друга, малко грубовати и с килнати гугли. Най-голяма и красива е средната гъба. Височината й е около четири метра, колкото е и диаметърът на нейната гугла. При останалите две пропорциите са доста нарушени, но все пак е налице формата на гъби. Трите гъби, макар че са разположени на хълма, стоят във вдлъбнатини, като че ли нарочно са откопавани, за да се покажат пред очите на хората с цялата си красота. Образуването на гъбите се дължи на различната здравина на палеогенските пьсъчникови пластове, на тяхното наклонено положение, на пукнатнините, които ги пресичат и на атмосферните процеси. За съжаление постепенно пънчетата им изтъняват, а от гуглите им се отцепват малки скални късове, което с времето ще доведе до тяхното естествено разрушаване. Доброванските гъби са малко известни, но са доста впечатляващи и са обявени за природна забележителност.

Бегликташ или Беглик таш е тракийско светилище и древна обсерватория. В близост до руините на древният град Ранули по хребета на Маслен нос, на около 210 метра надморска височина и на 3 километра от град Приморско се намира светилището на град Ранули - кръг от огромни камъни, разположени върху склалиста повърхност изскачаща сякаш от нищото в средата на зелена поляна. Древните са обожествявали местността, принасяли са дарове и я превърнали в своеобразен храм. В течение на времето се изграждат жилища за обслужващите храма (жреците), като върху голата дотогава скала започват да пренасят огромни камъни от околността, като по начина на подреждане се образува нещо средно между календар, часовник и обсерватория. Според учените светилището е изпълнявало следните функции:

Устието на р. Велека се намира на юг  от село Лозенец и пред него се образува широк залив. Естуарът на реката образува красива пясъчна коса при вливането си (плажна ивица "Косата" или северния плаж на Синеморец). Североизточно от селото се намират заливът "Свети Яни", където има рибарски пристан, и скалистата местност "Корабите", за която има легенда, че там някога са разбивали старите и ненужни кораби. Днес подобни дейности се извършват с помощта на ромски бригади и се ръководят от фирми със съмнителна репутация. Източно от Синеморец, във високата част на полуострова, е местността "Поляните", застроена с нови хотели. Южно от нея е залив "Бутамята" (Потамя) — южният плаж на Синеморец. На юг от Бутамята се стига до залива с красив плаж ("Липите"), местността "Каньона", където са характерните скални образувания - Скалата на Сизиф, Пещерата на гълъбите, Разделната канара, нос "Листи" и залива "Листи". Територията южно от Синеморец до село Резово представлява защитена местност "Силистар". Местността е крайбрежна влажна зона със запазена типична лонгозна гора. По дюните и скалите около Силистар гнездят редки и защитени птици.

Снимка на хотела

Външна снимка на хотела

Черно море    България    Бургас    Лозенец    Зъбни импланти    Острови в Черно море

Стая в хотел Рай

Снимка на стая в хотела

Място за релакс

Черно море

Избелваща система    Как се избелват зъбите?    Механизъм на действие на избелващите системи

Очакваме гости

В днешно време да ви няма в Интернет е равносилно на това да ви няма изобщо. Съществуват компании, чиято цел е да популяризират места, които си заслужава да се видят; да сравняват цени и качество на услугите на различни фирми от най-различни сектори, да дават възможно най-пълните описания на стоки и продукти. С подобна цел беше създаден и уеб-проектът www.bg-tourinfo.com, първият рекламодател на който е семеен хотел "Рай". За всички бъдещи рекламодатели: срещу 100 лв. без ДДС и 120 лв. с ДДС изработваме подобна страница под нашия домейн, която остава там докато проектът съществува. А той ще съществува доста дълго време... Все пак екипът се състои от млади и креативни хора, които са в разцвета на силите си и имат амбиции да постигнат доста повече. Ако желаете включване, моля изпратете e-mail на адрес ralev@bg-tourinfo.com.

Перфектна хигиена!

Баня в хотела