Асеновградско шосе

Асеновградско шосе представлява автомобилен път, който започва от град Пловдив и води до (познахте) Асеновград. В град Пловдив това название понякога се употребява за булевард, който започва от ВСИ, преминава през бившата Мебелна къща, изкачва се по надлез над ЖП - линията за Асеновград и напуска града след отклонението за Околовръстното (Южна дъга). В миналото Асеновградско шосе е преминавало през днешната улица Константин Величков, но постепенно с увеличаването на трафика през 80-те години на ХХ век улицата става много тясна и властите решават да построят двулентов булевард на мястото на днешното Асеновградско шосе. Някои жители на Пловдив от по-старото поколение и днес наричат улица Константин Величков "Старото Асеновградско шосе", което често води до логистични обърквания.

Зъбни импланти    Пловдив    Лицево - челюстна хирургия    www.dentalimplants.bg    www.ralev-dental.com

www.bg-tourinfo.com    Градове в България    www.investor-bg.com    www.ralev-dental.bg    www.oralsurgery.bg    Ендодонтия    Кариес

Снимка на Асеновградско шосе, гледано от връх Червената стена. Почти успоредно на шосето се вижда железопътната линия Пловдив - Асеновград, а над нея - пистата на летище Пловдив. По линията се вижда мотриса с два вагона. Около шосето се виждат различни обработваеми земи, сгради с различно предназначение и втостепенни пътища.

Орална хирургия    Избелване на зъби    Зъб    Рила    Пирин    Черно море